Blog

Bogdan Ionescu@Lumea Europa FM

Continuăm promovarea platformei Tech4Kids pentru combaterea obezității infantile.

Astăzi, fondatorul platformei, Bogdan Ionescu, a fost invitatul lui Sorin Dragomir la emisiunea Lumea Europa FM.

Iată interviul și mulțumim mult pentru susținere:

Bogdan Ionescu@LumeaEuropaFM

Mai multe detalii despre  Tech4kids- platforma online pentru combaterea obezitatii infantile găsiți aici : Tech4kids pe platforma Bursa Binelui! sau pe platforma Bursa Binelui 

Film prezentare 

Vă așteptăm alături de noi, pentru a ajuta copiii obezi să capete contro asupra propriului viitor.

Echipa EduART

Anunțuri

Tech4kids pe platforma Bursa Binelui!

Asociația EduART demarează un proiect de susținere și educare în combaterea obezității infantile. Proiectul se dorește a fi finanțat prin intermediul platformei online Bursa Binelui, BCR.

Proiectul, va ajuta, prin intermediul unei platforme online, copiii  supraponderali sau cu obezitate din țara noastră. Statisticile din România sunt mai mult decât îngrijorătoare:

1 din 3 copii din Romania este obez, tara noastra ocupand locul 2 in Europa.

22% dintre baietii si 24% dintre fetele de 11 ani au greutatea peste limită.

Platforma online, accesibila la nivel national, va oferi informatii, resurse, specialisti care sa ajute copii, cu varsta intre 6 si 12 ani,  sa reuseasca- consultant online, SMS motivationale, videolectii de gatit, bratari monitorizare.

Tech4kids va putea ajuta aprox 60 de copii cu intervenție specifică antiobezitate, iar platforma va ajunge la cel putin 1000 de copii din grupul tinta, cu informatii utile si consiliere. Tech4kids va trimite cel putin 1000 de SMS motivationale copiilor ce lupta cu obezitatea si familiilor lor

 Mai multe detalii despre proiect și modul cum puteți să vă implicați, puteți găsi aici:
Vă rugăm să ne sprijiniți cu un share, like, donație!
Vă mulțumim, echipa EduART.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/SupportBursaBinelui/FunKit?type=W300H250&entityType=Project&bannerType=2&targetedUrl=https%3A%2F%2Fwww.bursabinelui.ro%2FBursaBinelui%2FProiecte%2FTech4kids–platforma-online-pentru-combaterea-obezitatii-infantile

Poți ajuta copiii! Gratuit! #eduart

img_1677
Photo credit: Black&Blue Media

Companiile pot ajuta! Gratuit!

Alege să sponsorizezi cu 20% din impozitul datorat statului. Așa vei ști sigur ce se întâmplă cu banii tăi. Direcționarea unei cote din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companieiÎn România doar 23% din companiile ce au profit aleg să sponsorizeze  o organizație non-profit, deși este gratuit.


Fiecare copil ce luptă pentru un viitor mai bun are nevoie de sprijinul nostru. Copiii de care ne ocupăm  la EduART, peste 200, au nevoie de consiliere, suport psihologic, terapie individuală și de grup, de terapie  asistată de animale, folosind arta și învîțarea creativă, dar și de specialiști pentru a-și exprima emoțiile, pentru a învinge în lupta lor zilnică cu obezitatea!

  • Cu 10.000 de lei oferim peste 250 de ore de consiliere și suport psihologic copiilor obezi și familiilor acestora.
  • Cu 20.000 de lei susținem peste 100 de copii în educarea spre un stil de viață sănătos, recuperare, ședințe de psihoterapie individuală și de grup, grupuri de suport pentru părinți, lecții de gătit cu legume și fructe crude

Cadrul legal

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare ,permit companiilor ( societăților comerciale) ce plătesc  impozit pe profit să direcțoneze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către ONG. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depăși 0,5% din cifra de afaceri.

  • valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor contabile;
  • valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi.

Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit. Titlul II, Cap II, Art. 25, Punctul 4), Litera i)


Exemplu calcul

Cifra de afaceri (CA): 20.000 lei

Impozit pe profit datorat: 1.500 lei

Sponsorizare acordată: 1.000 lei

Care va fi valoarea impozitului de plată?

Sponsorizare deductibilă în limita a –

0,5% din CA (20.000 * 0,5%) = 100 lei

dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit de plată –

20% * 1.500 = 300 lei

Impozit de plată: 1.400 lei

Din valoarea impozitului datorat se scade valoarea minimă dintre cele 2 limite, adică 100 lei, ceea ce înseamnă că societatea sponsor, la acest termen de plată, va datora către stat 1.400 lei (1.500 – 100). Sponsorizarea acordată, în sumă de 1.000 lei, depăşeşte limita minimă de 100 lei, deci la acest termen nu se scade integral din impozitul pe profit de plată.

Suma de 900 lei (1.000 – 100) care nu s-a scăzut din impozitul pe profit se va reporta şi recupera în următorii 7 ani consecutivi, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.


Cum ne poți ajuta?

Semnând un Contract de sponsorizare, singurul document necesar, prin care o companie susține serviciile  pe care noi le oferim copiilor. Puteți descărca aici contract-de-sponsorizare-eduart-2016


Te rugăm să completezi contractul cu datele companiei tale, cu suma cu care dorești să ne ajuți, pe noi și copiii asiatați de EduART. Îl poți trimite,   în format editabil, la adresa eduartassociation@gmail.com. Echipa EduART va tipări  în două exemplare, apoi îl vom trimite semnat și stampilat  la adresa companiei tale, din contract.

Termen: până la 31 decembrie 2016


Pentru orice alte detalii și informații ne poți găsi la 0722914985  sau emaileduartassociation@gmail.com.

Mulțumim în numele tuturor copiilor ce luptă pentru sănătatea lor și șansa la o viață normală!

Planuri de viitor

Dragi părinți, copii, artiști , mari și mici,

Iată că se apropie momentul să anunțăm planurile noastre de viitor. Ne vom concentra pe paercursul anului 2017 pe ari sănătate mai precis pe combaterea obezității infantile în mod creativ, interactiv, amuzant. Vrem să vă avem alătui ca parteneri, prieteni ori susținători. Nu ezitați să voluntariați în programele noastre.

eduart-planuri-de-viitor

Atelierele de creație EduART #eduart

watercolor-set-1534447

Prin artă, fie că vorbim de adulți sau copii, ne putem vindeca: de timiditate, de traumă, putem descătușa emoții, putem comunica cu persoanele nonverbale.

Atelierele de creație EduART sunt destinate, în egală măsură, celor mici și celor mari.

Temele alese ale atelierelor sunt de actualitate, astfel că, cei mici, împreună cu cei mari, desenează, colorează, se imprietenesc, își cunosc valoarea, dar și limitele.

12746142_1041655432575595_849855906_n

 

Obezitatea infantilă, un semnal de alarmă pentru părinți #eduart

Ne preocupă foarte tare starea de sănătate a copiilor noștri.

Datele pe care le avem despre obezitatea infantilă în România, sunt alarmante- suntem pe locul 2 în Europa in acest clasament.

Practic, 1 din 2 copii are obezitate infantilă, iar peste 15.000 de copii sunt depistați anual.

Aici  nu se ajunge peste noapte: este clar că sunt factori favorizanți.

sanatos-curat-3-eduart
Recunoaștem mirosul mâinilor curate

Ce situații am observat noi, în activitatea noastră?

  1. Am observat cu stupoare că din ce în ce mai mulți copii de grădiniță refuză să guste măcar fructe și legume proaspete. Practic, tot ce doresc să manânce sunt alimentele procesate și dulciurile.
  2. Părinții și bunicii le cumpără ceea ce mănâncă ( în princial fast-food în zona urbană), în detrimentul eforturilor de a găsi metode creative de a-i determina să mănânce variat, mai ales fără grăsimi, prăjeli, zahăr.
  3. Hrana procesată, în special zahărul, reprezintă hrană falsă pentru creier. De aceea copiii nu sunt niciodată sătuli, manâncă mult, dar de calitate nutritivă îndoielnică.
  4. Semnele obezității infantile sunt evidente- oboseală, lipsa de chef, de mișcare în aer liber, statul la TV, orele târzii de somn.
  5. In mediul rural, în familiile nevoiașe, este și mai rău- copiilor li se dă pâine cu bături carbo-gazoase, pentru a le potoli foamea.
sanatos-curat-eduart-2
Medalii pentru concursuri în aer liber

Dar ce avem de făcut?

Acestea sunt premizele care ne-au determinat să începem, încă din 2013, un program de educație pentru sănătate, denumit ”Sănătos, curat”, un program desitinat, cu precădre, prevenirii obezității infantile.

 

 

sanatos-curat-eduart
jocurile în aer liber sunt distractive și previn obezitatea

Prin acest program am vizat reducerea abandonului școlar datorat lipsei de hrană și igienei corporale.

De asemenea, i-am antrenat pe copii în activități de gătit, mișcare în aer liber, ateliere despre spălatul corpului și a hainelor.

Mai sunt multe de făcut în acest sens, însă ne preocupă găsirea de parteneri cu care să derulăm proiecte de și mai mare impact, pentru sănătatea copiilor noștri.