Poți ajuta copiii! Gratuit! #eduart

img_1677
Photo credit: Black&Blue Media

Companiile pot ajuta! Gratuit!

Alege să sponsorizezi cu 20% din impozitul datorat statului. Așa vei ști sigur ce se întâmplă cu banii tăi. Direcționarea unei cote din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companieiÎn România doar 23% din companiile ce au profit aleg să sponsorizeze  o organizație non-profit, deși este gratuit.


Fiecare copil ce luptă pentru un viitor mai bun are nevoie de sprijinul nostru. Copiii de care ne ocupăm  la EduART, peste 200, au nevoie de consiliere, suport psihologic, terapie individuală și de grup, de terapie  asistată de animale, folosind arta și învîțarea creativă, dar și de specialiști pentru a-și exprima emoțiile, pentru a învinge în lupta lor zilnică cu obezitatea!

  • Cu 10.000 de lei oferim peste 250 de ore de consiliere și suport psihologic copiilor obezi și familiilor acestora.
  • Cu 20.000 de lei susținem peste 100 de copii în educarea spre un stil de viață sănătos, recuperare, ședințe de psihoterapie individuală și de grup, grupuri de suport pentru părinți, lecții de gătit cu legume și fructe crude

Cadrul legal

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare ,permit companiilor ( societăților comerciale) ce plătesc  impozit pe profit să direcțoneze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către ONG. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depăși 0,5% din cifra de afaceri.

  • valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor contabile;
  • valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi.

Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit. Titlul II, Cap II, Art. 25, Punctul 4), Litera i)


Exemplu calcul

Cifra de afaceri (CA): 20.000 lei

Impozit pe profit datorat: 1.500 lei

Sponsorizare acordată: 1.000 lei

Care va fi valoarea impozitului de plată?

Sponsorizare deductibilă în limita a –

0,5% din CA (20.000 * 0,5%) = 100 lei

dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit de plată –

20% * 1.500 = 300 lei

Impozit de plată: 1.400 lei

Din valoarea impozitului datorat se scade valoarea minimă dintre cele 2 limite, adică 100 lei, ceea ce înseamnă că societatea sponsor, la acest termen de plată, va datora către stat 1.400 lei (1.500 – 100). Sponsorizarea acordată, în sumă de 1.000 lei, depăşeşte limita minimă de 100 lei, deci la acest termen nu se scade integral din impozitul pe profit de plată.

Suma de 900 lei (1.000 – 100) care nu s-a scăzut din impozitul pe profit se va reporta şi recupera în următorii 7 ani consecutivi, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.


Cum ne poți ajuta?

Semnând un Contract de sponsorizare, singurul document necesar, prin care o companie susține serviciile  pe care noi le oferim copiilor. Puteți descărca aici contract-de-sponsorizare-eduart-2016


Te rugăm să completezi contractul cu datele companiei tale, cu suma cu care dorești să ne ajuți, pe noi și copiii asiatați de EduART. Îl poți trimite,   în format editabil, la adresa eduartassociation@gmail.com. Echipa EduART va tipări  în două exemplare, apoi îl vom trimite semnat și stampilat  la adresa companiei tale, din contract.

Termen: până la 31 decembrie 2016


Pentru orice alte detalii și informații ne poți găsi la 0722914985  sau emaileduartassociation@gmail.com.

Mulțumim în numele tuturor copiilor ce luptă pentru sănătatea lor și șansa la o viață normală!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s